Minecraft Biyomlar (Biomes) Rehberi | Biyomlar ve Özellikleri | Oyun Taktik

Oyun Taktik

Kapat

Minecraft Biyomlar (Biomes) Rehberi

Anasayfa
Minecraft Minecraft Biyomlar (Biomes) Rehberi
Rehberler - Minecraft - Minecraft Biyomlar (Biomes) Rehberi

Yediden yetmişe pek çok kişinin severek oynadığı ve yılların eskitemediği oyunlardan birisi olan Minecraft’ta yer alan biyomlar ve özellikleri ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek isteyen oyunculara Minecraft biyom rehberine göz atmaları önerilebilir. Minecraft biomes rehberi sayesinde her oyuncu, oyun içerisinde yer alan bölgelerin kendilerine has özelliklerini rahatlıkla öğrenebilir.

Minecraft Biyomlar (Biomes) Rehberi

Minecraft Biyomlar – Desert (Çöl), Forest (Orman), Jungle (Balta Girmemiş Orman), Mesa (Yüksek Ova), Mountain (Dağ), Mushroom (Mantar) , Ocean (Okyanus), Plains (Ovalar), Swamp (Bataklık), Taiga (Tayga), Tundra

Minecraft’ta biyomlar, okyanus, tundra ve orman gibi belirli özellikleri bulunan bölgeler anlamına gelmektedir. Bu bölgeler kendi renkleri, sıcaklıkları ve bitki örtülerine sahiptir.

Desert (Çöl)

Geniş bir alana yayılan kum ve kum tepelerinden meydana gelen desert bölgeleri, kumtaşı madeninin çıkarıldığı yerlerdendir. Kaktüs ve ölü çalılar bu bölgenin genel bitki örtüsüdür. Bu bölgede bir NPC köyü bulmayı düşünen oyuncuların gerçekten şansa ihtiyacı oldukları söylenebilir.

Forest (Orman)

Minecraft biyom rehberine göre meşe ve huş ağaçlarından meydana gelen doğal bir bitki örtüsüne sahip olan forest bölgelerinde ayrıca bol miktarda çim ve çiçekler bulunmaktadır. Bu bölgelerde kurt ve koyunlara sık sık rastlandığı için koyun çiftliği kurmak isteyen oyuncular adına forestin en ideal seçimlerden birisi olacağı söylenebilir. Forest bölgeleri ağaçların yoğun olarak yer aldığı bölgelerden olması sayesinde canavarlar için mükemmel bir gizlenme alanı şeklinde de tanımlanabilmektedir. Bu nedenle oyuncuların bu bölgelerde gelebilecek olan tehlikelere karşı ekstra dikkatli olmaları gereklidir.

Jungle (Balta Girmemiş Orman)

Pek çok oyuncunun favorisi olan jungle, eğrelti otları, 2×2 gövdeli büyük ağaçları ve küçük çalılarla kaplı zemini ile üretici oyuncular için hazine değerine sahiptir. Bu bölgeden elde edilen odunlarla ağaç evler yapılabilmektedir. Ağaçların büyük olması inşa sürecini kısaltmakta ve bu da ev yapımını çok daha kolay bir hale getirmektedir. Leopar ve orman kedileri olarak da bilinen ocelotların bu bölgede yer alması ise bu mobu evcilleştirmek isteyen oyuncular için jungle bölgelerini ideal bir alan şekline çevirmektedir.

Mesa (Yüksek Ova)

Minecraft biomes rehberine göre nadir bir biyom olan mesa, çoğunlukla kırmızı kum ve bir tür kilden meydana gelir. Bu bölgeden alınan kırmızı kumdan normal kumdaki gibi cam elde edilebilmektedir. Mükemmel bir kil kaynağı olan mesadan toplanacak olan killerle muhteşem yapılar inşa edilebilmektedir.

Mountain (Dağ)

Harika manzaralara sahip olan mountain bölgelerinde oyuncular yeterince dikkatli olmazlarsa yüksek zirve ya da uçurumlardan aşağı düşebilmektedir. Bu bölgeler canavarların doğma noktalarını da barındırdıkları için moblara karşı her daim tetikte olmak gereklidir.

Mushroom (Mantar)

Farklı büyüklüklerdeki mantarlarla dolu olan mushroom bölgeleri, oyunculara apayrı bir gezegen izlenimi vermektedir. Bu alanlarda ağaç yetişmesi mümkün olmadığı için mushroom bölgelerinde yaşamayı planlayan oyuncuların en önemli malzemeleri yanlarında getirdiklerinden emin olmaları oldukça mühimdir.

Ocean (Okyanus)

Minecraft biyom rehberine göre devasa genişlikte olan ocean bölgeleri tamamen sularla kaplıdır. Bu biyomlarda nadiren de olsa oyuncuların yaşayabilmeleri için ufak adalar yer almaktadır. Ocean bölgelerinin alt kısımlarında terk edilmiş madenlere ve zindanlara sık sık rastlandığı bilinmektedir.

Plains (Ovalar)

Düz ve açık alanlar olan plain bölgelerinde küçük havuzlara sık sık rastlanmaktadır. NPC köylerinin yoğun olarak görüldüğü bu bölgelerde ağaçların nadir olması sebebiyle yaşamak isteyen oyuncuların gerekli malzemeleri diğer bölgelerden temin etmeye özen göstermeleri oldukça önemlidir.

Swamp (Bataklık)

Diğer biyomlara göre daha koyu bir görüntüsü olan swamp bölgelerinde genel olarak her şey karanlık ve kasvetlidir. Mantar, su kamışı ve zambak yastıklarının yoğun olarak bulunduğu swamp bölgelerinde ihtişamlı ve gizemli evler inşa edebilmek mümkündür.

Taiga (Tayga)

Minecraft biomes rehberine göre taiga bölgeleri, engebeli ve karla kaplı alanlar olarak tanımlanabilmektedir. Bu biyomda yağmur yerine her daim kar yağışı görülmektedir. Kurtların en çok doğdukları alan olan taiga bölgelerine kurt yakalamak isteyen oyuncuların rağbet ettikleri bilinmektedir.

Tundra

Donmuş göl ve nehirlerin yanı sıra karla kaplı geniş alanlardan meydana gelen tundra bölgelerinde yaşam diğer bölgelere nazaran daha zordur. Bu nedenle Minecraft biyom rehberine göre oyunda acemi olan oyuncuların tundra bölgesini başlangıç olarak tercih etmemeleri tavsiye edilir.

İlginizi çekebilecek diğer Minecraft Yazılarımız:

Minecraft Açılmama Sorunu Nasıl Giderilir

Minecraft Başlangıç Rehberi

Minecraft Madencilik Rehberi

“Minecraft Biyomlar (Biomes) Rehberi” üzerine 1 yorum

  1. Aly Chiman says:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir