Minecraft Başlangıç Rehberi | Minecraft Ev ve Eşya Üretimi | Oyun Taktik

Oyun Taktik

Kapat

Minecraft Başlangıç Rehberi

Anasayfa
Minecraft Minecraft Başlangıç Rehberi
Rehberler - Minecraft - Minecraft Başlangıç Rehberi

Çıktığı günden bu yana oyun dünyasında çığır açan ve pek çok oyuncunun hayranı olduğu Minecraft’ı ilk kez denemeyi düşünen oyun severlere Minecraft başlangıç rehberi ile oyunda ilk gün yapmaları gereken en önemli şeylerden bahsedilebilir. Minecraft nasıl oynanır diye merak eden oyunculara cevap niteliğinde hazırlanan Minecraft başlangıç rehberi, oyunun ilk gününde acemi oyunculara destek olabilmektedir.

Minecraft Başlangıç Rehberi

Minecraft’ta gündüz ve gece olmak üzere iki farklı zaman dilimi bulunmaktadır. Bu zaman dilimleri 10 dakikada bir döngü şeklinde ilerlemektedir. Yani oyunun 1 günü 20 dakika sonunda bitmektedir. Oyunda gündüz iken etraftaki hayvanların da zararsız olmaları nedeniyle herhangi bir tehlike bulunmazken gece döngüsü başladığında ise oyuncuları öldürmek adına etrafta zombiler ya da örümcek ve benzeri tehlikeli yaratıklar ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle oyuna yeni başlayan oyuncular, gece bastırmadan önce kendilerine güvenli bir yer bulmak zorundadır. Buldukları güvenli yere bir ev inşa etmek ise oyunda hayatta kalabilmek adına büyük önem taşımaktadır.

Minecraft’ta Ev ve Eşya Üretimi

Rehberler - Minecraft - Minecraft Ev ve Eşya Üretimi

Minecraft Ev ve Eşya Üretimi

Minecraft’ta ev yapmak için öncelikle ağaç kesmek gereklidir. Bunun için de etrafta görülen ağaç bloklarının yanına giderek farenin sol tuşu ile bloklara basılı tutulmalı ve bloklar kırılana kadar basma işlemi sürdürülmelidir. Blokları kırarak odun haline getirdikten ve bunları biriktirdikten sonra ise ev ve eşya üretimine başlanabilmektedir.

Minecraft’ta eşya üretimi için ilk olarak elde bulunan odunların keresteye çevrilmesi gereklidir. Kereste elde edebilmek için de envantere girilmeli ve 2×2 olan bölümün herhangi bir kısmına eldeki odunlar yerleştirilmelidir. Bu işlem sonucunda sağ taraftan kereste elde edilebilecektir. Eldeki tüm odunları keresteye çevirmek yerine bir kısmını diğer eşyalar için saklamak ise oyunda gelişebilmek adına oldukça önemlidir.

Rehberler - Minecraft - Minecraft Eşya Üretimi

Minecraft Eşya Üretimi

Minecraft’ta eşya üretmek için crafting table ismi verilen temel eşyanın üretilmesi gereklidir. Bu eşya, envanterde 2×2 olan crafting bölümünü 3×3 boyutunda kullanmaya imkân vermesi nedeniyle tercih edilmektedir. Böylece pek çok eşya crafting table aracılığı ile rahatlıkla üretilebilmektedir. Crafting table üretiminden sonra bu eşyayı herhangi bir zemine yerleştirerek üzerine tıklamak, ihtiyaç duyulan eşyaların üretimine başlamak adına yeterlidir.

Minecraft başlangıç rehberine göre oyunda oyunculara faydası dokunabilecek en önemli eşyaların balta, kılıç, kazma ve kürek oldukları söylenebilir. Zira balta ile ağaç kesilebilir, kılıç ile saldırgan yaratıklara karşı savunma yapılabilir, kazma ile taşlar kırılabilir ve kürek ile de toprak kazılabilir. Oyunun ilerleyen aşamalarında ise taş, altın, elmas ve demir gibi ek hammaddeler ile daha gelişmiş ve güçlü aletler elde edilebilir.

Minecraft’ta ev ve eşya üretimi aşamalarında çevrede görünen tavuk ve inek gibi hayvanları vakit kaybetmeden öldürerek yiyecek elde edilmelidir. Koyunlardan ise yatak yapabilmek için yün toplanabilir.

Oyunun ilk aşamalarında ev inşa ederken sığınma amacıyla dağ yamaçları tercih edilebilir. Bu alanlarda kazma kullanılarak mağara açmak oyuncuların saklanabilecek bir yer oluşturmalarına olanak sağlayabilir.

Minecraft başlangıç rehberine göre oldukça önemli olan bir diğer husus da çevreyi aydınlatmaktır. Zira oyundaki en tehlikeli yaratıklar karanlıkta ortaya çıktıkları için oyuncuların yaşadıkları alanı ve çevresini meşale gibi eşyalar ile aydınlatmaları gereklidir. Meşale üretmek içinse çubuk ve kömür elde edilmesi yeterlidir.

İlginizi çekebilecek diğer Minecraft Yazılarımız:

Minecraft Açılmama Sorunu Nasıl Giderilir

Minecraft Madencilik Rehberi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir