Oyun Taktik

Kapat

Dota2 Axe Rehberi ve Taktikleri

Anasayfa
Dota 2 Dota2 Axe Rehberi ve Taktikleri
dota2 axe rehberi

Dota2 Axe Rehberi

Dota 2 axe rehberine başlarken Axe (Mogul Khan) bence oyunun başlangıçta en güçlü herosudur. Çünkü 3. skili ile başlangıçta creeplerle kafa kafaya çarpışarak karşıdaki heroyu her zaman kule altı savaşmasını sağlar. İyi bir tanktır. Str ve agi artışı güzeldir. Skill herosudur. Oyun başı mana sıkıntısı vardır. 10 levele geldiğinde bu olayda ortan kalkar.  1. ve 3. skilleri bide güzel item builde güzel combolar ve killer çıkarır.

BİYOGROFİ

Axe namı değer Mogul Khan, orduda er görevi yaparken  gözünü yukarılara hatta en yukarıya dikmiştir. Savaşlarda kendini kanıtlayan Mogul Khan, tereddüt etmeden savaşlarda bulunmasıdır. Thousan Tarns seferinin 7 yıl sürmesi ve bu seferde gösterdiği başarılar kendisinin farkedilmesinin en büyük sebebiydi. Mogul zafer gecesinde kendisini general ilan etti. Ünvan olarak Axe ünvanını aldı. Askerlerinin büyük kısmını kaybede Axe savaştada birçok kişiye baltasının tadına baktırmıştı. Axe’ın genera olmasından çoğu çekiniyordu. Yalnız axe tek kişilik bir olduğu için kimse karşı çıkamıyordu.

YETENEKLER

Berserker’s Call

dota2 axe rehberi

Axe etrafındaki düşmanlara sataşır ve düşmanların ona saldırmasını

sağlar. 3. skili bu skille çok güzel bir combo oluşturur. Bide bunlara

blade mail eklenirse güzel combo olur.

MANA BEDELİMANA BEDELİ: 80/90/100/110
DOLUM SÜRESİDOLUM SÜRESİ: 16/14/12/10
YETENEK: HEDEFSIZ
BÜYÜ BAĞIŞIKLIĞINI DELME: EVET
HASAR: 0 / 0 / 0 / 0
FAZLADAN ZIRH: 40
SÜRE: 2 / 2.4 / 2.8 / 3.2

 

Battle Hunger

dota 2 axe rehberi

Düşman biriminin enerjisini azaltan skil ayrıca düşmanıda kızdırır. Kızan düşman bir creep yada düşman öldürdümü son bulur. Battle hungerden etkilenen düşman hareket hızı kazanır. Aghanim’s Scepter ile geliştirilebilir.

MANA BEDELİMANA BEDELİ: 75
DOLUM SÜRESİDOLUM SÜRESİ: 20/15/10/5
YETENEK: BIRIM HEDEFLI
ETKİLER: DÜŞMAN BIRIMLERI
HASAR TÜRÜ: BÜYÜSEL
BÜYÜ BAĞIŞIKLIĞINI DELME: HAYIR
SÜRE: 10
HAREKET YAVAŞLATMA: 12%
FAZLADAN HIZ: 12%
SCEPTER’LI HASAR AZALTMASI: 30%

Counter Helix

dota2 axe rehberi

Axe‘in en önemli skili olan helix, sadece düşman saldırdığında çalışır. Düşmanın bize saldıraması içinde 1. skill kullanılır. Çevresindeki tüm birimlere hasar verir.

DOLUM SÜRESİDOLUM SÜRESİ: 0.45/0.40/0.35/0.30

Culling Blade

dota2 axe rehberi

Axe’in ultisi 300 hp düşen bir düşman için bitiricidir. Axe bunun için skill herosu denilmektedir. Eğer ulti kullanıp düşman öldürülürse kullanım süresi sıfrlanır. Yakındaki dost birimlere Hareket hızı kazandırır.

MANA BEDELİMANA BEDELİ: 60/120/180
DOLUM SÜRESİDOLUM SÜRESİ: 75/65/55
YETENEK: BIRIM HEDEFLI
ETKİLER: DÜŞMAN BIRIMLERI
HASAR TÜRÜ: BÜYÜSEL
BÜYÜ BAĞIŞIKLIĞINI DELME: EVET
ÖLDÜRME SINIRI: 250 / 325 / 400
HASAR: 150 / 250 / 300
ÖLDÜRME FAZLADAN HIZ: 30%
ÖLDÜRME SALDIRI HIZI BONUSU: 30
ÖLDÜRME HIZ SÜRESİ: 6
ÖLDÜRME HIZ YARIÇAPI: 900

Dota 2 Oynamak İçin Bazı Kelimeleri Bilmeniz Gerekir Bunun İçin Terimler Sözcüğü Makalemizi Okumanızı Tavsiye Ederim Okumak İçin Tıklayınız

 DOTA 2 AXE İÇİN TAKTİKLER VE TAVSİYELER

  •  Dota 2 axe rehberine axe taktikleri için en iyi  üst koridorda oynaması karşı takımın cary herosununuda katırmamaması için önemlidir.
  •  Koridorda devamlı creplere ve düşman herolara saldırıp, düşman birimlerinin size saldırmasının sağlayın. Axe güçlü kılan  Counter Helix yeteneği böyle çalışmaktadır. Düşman birimlerine devamlı saldırıp geri çekilin. Düşman birimler saldırıyı bırakıp size dönecektir.
  •  Koridorda kasarken ilk başta Tranquil Boots kasmanızı öneririm. Çünkü hp regen özelliği sayesinde devamlı  vur kaç karşı tarafı oyundan soğutacaktır. Helix ilk başta çok güçlü bir skildir.
  •  Axe Jungledada(orman) kasılabilir. Blink dagger alana kadar ormanda helix kullanarak kolayca kasılabilirsiniz. Saniyeleri takip edip camları çoğaltarak helix skilinin şansını artırıp daha kolay kasılabilirsiniz.
  •  Berserker’s Call düşman kalabalıkken kullanmanızı tavsiye edirim. Nedeni ise ne kadar kalabalık o kadar helix şansı. Helix sansı arttık kill alma daha kolay olacaktır.
  • Culling Blade’yi düşman hp %20 kadar düşmeden kesinlikle kullanmayınız. Bir combodan sonra düşmanlara seri olarak ultinizi kulanabileceğiniz kesinlikle unutmayın.
  •  Axe’in olmazsa olmaz itemi blink daggerı kastıktan sonra blade maili kesinlikle kasmanızı öneririm. Combatlara girdiğinizde sırasıyla blink,berserker,blade mail son olarakda ultinizi kullandığınızda bir çok heroyu alabilirsiniz.

  •  Culling Blade skilinin Black King Bar da bile işe yarayacağını kesinlikle unutmayın.
  •  Axe tank herosu olduğu için hp ve defans özelliklerini artıracak itemleri yapın. Heart of Tarrasque, Blink Dagger , Blade Mail olmazsa olmaz itemleridir. Karşı tarafta mageler güçlüyse Black King Barda ekleyebiliriz.
  • Axe ile tüm heroların gezdiği zamanı yakalamaya çalışın. Blink ile arasına atladığınızda berserker skili ile hepsi size saldıracaktır. Bu arada takım arkadaşlarınızada saldıramak veya kaçmak için zaman verecektir.
  • Baktınız eziliyorsunuz hemen jungle yönelin. Axe blink dagger ve blade maille bile iş yapacağını unutmayın.

 

dota 2 axe rehberi

dota 2 axe rehberi

KAÇINACAĞINIZ HEROLAR

Spectre: Döndünüzde spectrede olan damage return skili ile sizin vurduğunuz size iade olur

Anti Mage: Manamız az olduğu için anti ile combat zorlaşır.

Naix(Listealer): Str antisi olduğu için bize bulaşmasına izin vermeyin

BroodMother : Ultisini açtıktan sonra kaçmaya bakın. Çünkü  bizi rahatlıkla kesebilir.

Skill herosu olduğumuz için skill kapatan kapatan tüm herolardan kaçmamız lazım.

YARARLI HEROLAR

Omniknight: Kardeş diyeceğiniz herodur. Omni 1. ve 2. skili sizi kral yapar.

Juggernaut: Siz blinkle düşman heroların içine atladığınızda oda 1. skili ile sizinle beraber doğrama yapar.

Shadow Shaman : Düşmanı tuttuktan sonra sizinde ilk skili kullanmanız rahat olacaktır.

Ayrıca tüm stun herolarıda size çok yardımı dokunur.

Dota 2 axe rehberi taktikleri sizin için tüm taktikleri belirttim sizde yorumlarla eklemeler yapabilirsiniz.

Dota 2 axe rehberi

 

“Dota2 Axe Rehberi ve Taktikleri” üzerine 5 yorum

  1. Atacan says:
  2. Gamer says:
  3. baykal says:
  4. baykal says:
  5. levent says:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir